ANTIINFLAMMATORISK MAT

UPPTÄCK KRAFTEN I MATEN

- HÅLLA DIG FRISK
- MÅ LITE BÄTTRE
- FÖRÄNDRA DIN LIVSSTIL
- GÅ NER I VIKT

NY KURSSTART torsdagen den 9/2

Under 4 veckor får du inspiration och kunskap om hur du på ett naturligt sätt kan ta hand om dig för att må bra både på in och utsidan.

Att äta nyttigt är bra för hälsan, men varför? Du vet att det kanske håller dig frisk men hur funkar det? -Jag är frisk tänker du kanske (eller inte), så då kanske det inte spelar så stor roll,  jag kan fortsätta som jag alltid har gjort.
Det kanske du kan också. Du kanske redan äter ur tallriksmodellen med 70% ekologiska grönsaker och största delen av proteinintaget från växtbaserade källor, väljer naturliga näringsrika sötningsallternativ före raffinerat socker och använder oprocessade fullkornsalternativ före finmalet mjöl.


Om du inte gör det här då? Vad händer då?
Ja för vissa händer det mindre saker och för andra väldigt mycket. Det beror förståss på vad du äter i stället, men också på hur känslig just din kropp är. Det beror också på hur rik din tarmflora är på olika bakterier, om du ätit mycket antibiotika, har mycket belastningar, om du stressar, dina sömnvanor, motion, gener mm.

Hmmm, gener tänker du, ja det kan jag ju inte göra så mycket åt det är ju som det är på den biten. Men där har du fel. Faktum är att senare forskning visar nu att du med hjälp av kosten faktiskt kan förändra dina förutsättningar långt ner på cellnivå. Fantastiskt, eller hur!

Det finns inte en färdig diet som fungerar för alla. Vi är alla unika i vårt slag. Det som är rätt för en behöver inte vara rätt för någon annan. Vi tar tillsammans reda på mer om vad just du behöver för att må bra. Du får coachning, kostprogram och teoretisk kunskap om mat och dess betydelse. I kombination med stöd i från gruppen, hjälps vi åt att hitta en lösning som fungerar för just dig i längden. Det finns inga quickfix utan det är en långsiktig satsning som du kan leva och trivas med livet ut.  Det ger dig en nykel till ett friskare liv! Antiinflammatorisk mat är ett ganska brett begrepp och kan tillämpas på lite olika vis. Men syftet är att äta mat som hämmar uppkomst av inflammation och som gör din kropp basisk. Inflammation är den vanligaste orsaken till många av våra mest kända välfärdssjukdomar och det är just det jag vill hjälpa dig att förhindra. 

exempel på Kostrelaterade sjukdomar kan vara:
  Hjärt & kärlsjukdomar
  Högt blodtryck
  Ledsmärta
  Sömnsvårigheter
  Hormonella obalanser
  Andfåddhet
  Eksem
  Allergier
  Klåda
  Svettningar
  Håravfall
  Akne
  Oregelbunden mens
  Förstoppning
  Diarré

Diarré måste ju så klart inte bero på dålig kost, du kan ju faktiskt ha råkat ut för en jobbig vinterkräksjuka. Eller beror din andfåddhet på att du just blivit kär. Men det är ju aldrig farligt att äta bra kost oavsett om symtomen beror på att du är nykär eller har drabbats av en kronisk inflammation i kroppen.

Maten har stor betydelse för hur vi mår och det är högst individellt vilket som är bäst för var och en. På våra träffar kommer du få lära dig massor om kostens betydelse och hur du lagar din mat på ett enkelt sätt för att främja din hälsa. Vi pratar om vanliga fallgropar och lösningar för att undvika dem. Du lär dig att forma din nya livsstil på ett fungerande sätt i vardagen så som vid jobb, familjeliv och i fritidssituationer.

Tillsamman gör vi kostplaneringar och workshops. Kanske vill du gå ner i vikt, må lite bättre, eller förändra din livsstil. Jag kommer finnas där och backa upp dig kontinuerligt hela tiden under periodens gång. Tillsammans hjälps vi åt för att du ska nå ditt mål och vi skapar även förutsättningar för fortsatt motivation i framtiden.

KURSUPPLÄGG

-4 gruppträffar med föreläsningar, 1ggr/vecka
-Mineral och vitamin analys (tar reda på om du har brister) samt ett födoämnestest med hjälp  av bioresonans. Detta för att anpassa kosten helt utifrån dina egna förutsättningar. (värde 1200 kr)
-Kontinuerlig personlig coachning, löpande
-Recept workshops och kostupplägg

VÄLKOMMEN TILL DITT NYA JAG. Tillsammans gör vi det möjligt!

NÄSTA KURSSTART 

TORSDAGEN DEN 9/2 

KL 18.00-20.30
KURSAVGIFT 

2 500:-

Hör av dig om du har frågor eller vill
anmäla dig till kursen: malin@hellsoverket.se